Otsi logiraamatust:

Toetab Blogger.

Minust

Minust
Tere, mina olen Aveli. Siin väikeses blogipesas saate näha minu loomingulisi katsetusi õmblemise vallas :)

Hakka lugejaks:

Follow this blog with blogger!

Järgi logiraamatut:



Follow on Bloglovin

Follow Me on Pinterest

Võtan osa...

Spring Race Challenge

Märksõnad

õmblemine ( 68 ) tee ise ( 50 ) pluus ( 33 ) kingitused ( 26 ) inspiratsioon ( 23 ) sport ( 22 ) ilu ( 19 ) aksessuaarid ( 17 ) filosofeerimine ( 17 ) lõiked ( 17 ) meestele ( 17 ) dressid ( 16 ) kleit ( 16 ) seelik ( 12 ) ehted ( 11 ) pildistamine ( 10 ) ümbertegemine ( 10 ) esinemisriided ( 9 ) kangad ( 9 ) püksid ( 9 ) juuksed ( 8 ) kosmeetika ( 8 ) retuusid ( 8 ) T-särk ( 7 ) jõulud ( 7 ) pinterest ( 7 ) suvi ( 7 ) toit ( 7 ) õppimine ( 7 ) kaelakee ( 6 ) kangapoed ( 6 ) blogi ( 5 ) korsett ( 5 ) kott ( 5 ) küüned ( 5 ) küünelakk ( 5 ) õmblusmasin ( 5 ) kudumine ( 4 ) overlok ( 4 ) Kandes omaloomingut ( 3 ) Sedamoodi ( 3 ) Vahvate asjade logiraamat ( 3 ) kujundus ( 3 ) käekett ( 3 ) pesu ( 3 ) pits ( 3 ) sisustus ( 3 ) teksa ( 3 ) Spring race challenge ( 2 ) ebaõnnestumine ( 2 ) isetegija ( 2 ) kangavärv ( 2 ) kikilips ( 2 ) kreem ( 2 ) käevõru ( 2 ) lastele ( 2 ) lips ( 2 ) lõpetamine ( 2 ) mustikad ( 2 ) mänguasjad ( 2 ) parandamine ( 2 ) raha ( 2 ) retsept ( 2 ) salv ( 2 ) sokid ( 2 ) teeme koos ( 2 ) teksased ( 2 ) ujumisriided ( 2 ) villased sokid ( 2 ) õpetus ( 2 ) Andorra ( 1 ) auhind ( 1 ) autosse ( 1 ) bikiinid ( 1 ) denim24.ee ( 1 ) huulepalsam ( 1 ) in English ( 1 ) jakk ( 1 ) juuksehooldus ( 1 ) juuksemask ( 1 ) kompott ( 1 ) krae ( 1 ) käsitsi ( 1 ) lappimine ( 1 ) lihavõtted ( 1 ) muffinid ( 1 ) mäng ( 1 ) pleegitamine ( 1 ) raamatud ( 1 ) rahvarõivad ( 1 ) reis ( 1 ) reklaampostitus ( 1 ) remont ( 1 ) salat ( 1 ) sein ( 1 ) sõrmus ( 1 ) triiksärk ( 1 ) trikoo ( 1 ) vest ( 1 ) voltimine ( 1 ) ümbrik ( 1 )
21 september 2012

"Kes jälle siia need kommipaberid poetas?" ehk kuhu panna autos tekkiv praht.



Meie autos on tihti istme alla topitud punnis kilekott (selline pisike, millega poest puuvilju ostetakse), kuhu korjatakse igasugu sodi, mis sõidu ajal tekkida võib - need tillukesed "prügikastid", mis kusagile armatuurlaua või ukse sisse ehitatud on, ei mahuta ju väga rohkemat kui paari kommipaberit, kuid kui neljaliikmeline perekond otsustab autos banaani või kartulikrõpse süüa, pole tekkivat prahti pahatihti kuhugi pista. Leidsin netist idee, et ka autos võiks olla soliidse välimusega prügikogumise koht ning otsustasin isale-emale pulma-aastapäeva kingiks toredad riidest prügikotid õmmelda. Näitan teile, kuidas mul need välja kukkusid ja teen seda samm-sammult, et keegi õmblemisega hätta ei jääks ;) Kes selle tööga rohkem sinapeal, leiab ilmselt mitmed mu seletused ja kirjeldused üleliigsed ja vabandan selle pärast juba ette, kuid nüüd siis neile, kes huvitatud, kuid vajaks abi :)

Vaja läheb:
  • 30 cm põhikangast (hea on veidi tugevam materjal, vali kindlasti sellise välimusega, mis tundub meelepärane)
  • 30 cm voodrikangast (tavaline õhemat sorti sits/puuvill)
  • paarkümmend cm vilti
  • niiti
  • nööpnõelu
  • õmblusnõela
  • õmblusmasinat

1. Esmalt tasub valmis joonistada lõige (kuigi osavamad võivad hakkama saada ka otse riidele joonistamisega). Tegin oma lõikest pilti nii, et oleks näha üldine kuju ja kirjutasin ka juurde servade pikkused (loodetavasti on näha), kuid kui on soovi saada teistsuguse suurusega kotti, tuleb ka mõõtmeid muuta.


Koti küljesuuruseks saab olema kahekordne mustade joonte sisse jääva ala suurus (lõige on poolest kotist ja tuleb panna kahekordsele riidele). Mustadest joontest väljapoole jäävatest servadest saab koti laius ("paksus"), seega kui seda suurust muuta, tuleb kindlasti ühepalju sentimeetreid lisada nii põhja kui külgserva laiusele.
Minu lõige on arvestatud just nii suur, et koti sisu mahuks vooderdama "puuviljamüügi" kilekott. Väiksem nelinurk on riputusaasa jaoks.

2. Nüüd tuleb lõige panna kahekordsele riidele nii, et serv, millel on kiri "keskjoon" jääks riide murdejoonele, kinnitada nööpnõeltega ja välja lõigata (õmblusvaru on juba lõike sisse arvestatud). Kokku on vaja nelja sellist riidetükki - kaks koti põhikangast ja kaks voodri kangast. riputusaasa jaoks on vaid üht tükki vaja - põhikangast.

3. Kui tükid välja lõigatud, õmble kinni koti servad. "Äralõigatud" nurgad ning voodri põhi jäta lahtiseks (koti põhja võid kinni õmmelda). Õmble ka riputusaasa riidetükk toruks (pikuti pooleks ja servast kinni) ning pööra haaknõela abil ringi.





4. Lõika vildist välja tükk, mille pikkus vastab umbes poolele valmiva koti pikkusest ning laius on võrdne kotisuu ümbermõõduga (+ 2cm õmblusvaru) ja õmble see toruks. Lõika kummagi külje ülaserva sirged pilud (õmblus jääb ühte kotiserva, selle vastas olev koht teise, kuid nende vahele kummagile poole) ning tõmba vilditoru ümber voodri nii, et pilud jääksid koti ülaserva poole:



 5. Õmble vilt voodri külge ringiratast kinni:


6. keera vooder jälle pahupidi ja õmble kinni põhi, kuid jäta põhja keskele u 5cm ava, et pärast saaks koti selle kaudu ümber pöörata.

7. Järg on jõudnud nurkade kätte. Seda sammu on päris raske kirjutades seletada neile, kes midagi niisugust varem teinud ei ole, aga teen proovi: pane pahupidise koti põhja ja küljeõmbluse otsad vastakuti nii, et voldid riide kokku "äralõigatud" nurgast. Siin on pildid ka, et pisutki selgem oleks:



Seejärel õmble nurgad kinni (õmblus jääb risti külje- ja põhjaõmblusega)

8. Nüüd, kui nii voodril kui päris kotil on nurgad õmmeldud, keera mõlemad jälle pahupidi ja pane (pahupidine) vooder (pahupidise) koti sisse ning pista ühte nurka voodri ja koti vahele kahekordne riputusaas (nii, et aas jääb kahe kanga vahele ja otsad välja) ning õmble kott ja vooder ülaservast omavahel kokku


 tõmba vooder koti seest välja, see peaks välja nägema umbes nii:


9. Juba oleme lõpusirgel :) Ava kaudu, mille enne voodripõhja jätsid pööra kogu kupatus õiget pidi, õmble ava käsitsi salapistes kinni ja tepi pika pistega läbi koti ülaserv. Õmblustööga ongi kõik!


Pane sisse väike kilekott ja keera servad üle vildi ning pista kahest kohast läbi pilude:



Valmis ta ongi!



Kuidas tundub? Kui miski jäi arusaamatuks, võib selle kohta julgelt kommentaarides küsida ja proovin hoolikamalt seletada. Kõik mõtted ja arvamused on teretulnud!

Aveli

0 kommentaari :

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...