Otsi logiraamatust:

Toetab Blogger.

Minust

Minust
Tere, mina olen Aveli. Siin väikeses blogipesas saate näha minu loomingulisi katsetusi õmblemise vallas :)

Hakka lugejaks:

Follow this blog with blogger!

Järgi logiraamatut:



Follow on Bloglovin

Follow Me on Pinterest

Võtan osa...

Spring Race Challenge

Märksõnad

õmblemine ( 68 ) tee ise ( 50 ) pluus ( 33 ) kingitused ( 26 ) inspiratsioon ( 23 ) sport ( 22 ) ilu ( 19 ) aksessuaarid ( 17 ) filosofeerimine ( 17 ) lõiked ( 17 ) meestele ( 17 ) dressid ( 16 ) kleit ( 16 ) seelik ( 12 ) ehted ( 11 ) pildistamine ( 10 ) ümbertegemine ( 10 ) esinemisriided ( 9 ) kangad ( 9 ) püksid ( 9 ) juuksed ( 8 ) kosmeetika ( 8 ) retuusid ( 8 ) T-särk ( 7 ) jõulud ( 7 ) pinterest ( 7 ) suvi ( 7 ) toit ( 7 ) õppimine ( 7 ) kaelakee ( 6 ) kangapoed ( 6 ) blogi ( 5 ) korsett ( 5 ) kott ( 5 ) küüned ( 5 ) küünelakk ( 5 ) õmblusmasin ( 5 ) kudumine ( 4 ) overlok ( 4 ) Kandes omaloomingut ( 3 ) Sedamoodi ( 3 ) Vahvate asjade logiraamat ( 3 ) kujundus ( 3 ) käekett ( 3 ) pesu ( 3 ) pits ( 3 ) sisustus ( 3 ) teksa ( 3 ) Spring race challenge ( 2 ) ebaõnnestumine ( 2 ) isetegija ( 2 ) kangavärv ( 2 ) kikilips ( 2 ) kreem ( 2 ) käevõru ( 2 ) lastele ( 2 ) lips ( 2 ) lõpetamine ( 2 ) mustikad ( 2 ) mänguasjad ( 2 ) parandamine ( 2 ) raha ( 2 ) retsept ( 2 ) salv ( 2 ) sokid ( 2 ) teeme koos ( 2 ) teksased ( 2 ) ujumisriided ( 2 ) villased sokid ( 2 ) õpetus ( 2 ) Andorra ( 1 ) auhind ( 1 ) autosse ( 1 ) bikiinid ( 1 ) denim24.ee ( 1 ) huulepalsam ( 1 ) in English ( 1 ) jakk ( 1 ) juuksehooldus ( 1 ) juuksemask ( 1 ) kompott ( 1 ) krae ( 1 ) käsitsi ( 1 ) lappimine ( 1 ) lihavõtted ( 1 ) muffinid ( 1 ) mäng ( 1 ) pleegitamine ( 1 ) raamatud ( 1 ) rahvarõivad ( 1 ) reis ( 1 ) reklaampostitus ( 1 ) remont ( 1 ) salat ( 1 ) sein ( 1 ) sõrmus ( 1 ) triiksärk ( 1 ) trikoo ( 1 ) vest ( 1 ) voltimine ( 1 ) ümbrik ( 1 )
26 juuli 2012

Virtuaalne seinaleht ehk pinterest.com

Kas teate juba sellist vahvat internetilehekülge nagu pinterest? Viimasel ajal on sellest ka ajakirjanduses palju juttu olnud ja nii mõnigi väljaanne on antud lehekülge põgusalt tutvustanud. Siiski on ka veel väga palju inimesi, kes pole pinterestist kuulnud ja kuna minu jaoks on see juba mõnda aega olnud väga suureks inspiratsiooniallikaks, mõtlesin ka siin väikese ülevaate teha.


http://blog.shareaholic.com/wp-content/uploads/2012/01/Pinterest_Logo.png


Nagu juba pealkirjas öeldud, on tegemist nii-öelda virtuaalse seinalehega, kuhu võib "knopkaga kinnitada" lugematul hulgal internetiavaustest leitud pilte ning neid teemade kaupa erinevatele "stendidele" jagada. Arvutikeeli öeldes saab lihtsalt erinevaid pildifaile kaustade kaupa internetis säilitada ja koguda. Mis siis eristab pinteresti tavalistest fotode üleslaadimise saitidest või oma arvutis peetavast kaustasüsteemist? Nimelt on pinterest mõeldud internetist leitud fotode ja ka erinevate internetilehtede kategoriseerimiseks. Viimane väljendub just selles, et sait jätab alati meelde lingi antud foto päritoluleheküljele, isegi siis kui seda pilti on mitme inimese poolt korduvalt edasi "pinnitud". Sedaviisi on lihtne koguda ideid näiteks mõne ürituse korraldamiseks või eseme valmistamiseks.

 Näiteks kui tahan korraldada viieaastasele tüdrukule sünnipäevapidu ja otsides selleks internetist ideid, leian blogipostituse, kus õpetatakse tegema aiakaunistusi lastepeoks. Muidugi tahan seda meelde jätta ja alati on võimalus, et kirjutan lehekülje aadressi kuskile üles, aga võin ka luua pinterestis kausta "Maria 5. sünnipäev", valida blogipostituse juurest atraktiivse pildi, kirjutada sinna juurde "Hea idee aia kaunistamiseks" ja lisada selle Maria sünnipäeva kausta. Samamoodi teen sünnipäevatordi retseptidega, vahvate mänguideede ja huvitavate sünnipäevakutsetega. Nii on pidu korraldades lihtne minna valitud kausta ja sealt pildialuste linkide kaudu jõuda kohe soovitud õpetuste ja kirjelduste juurde nende algse avaldamise kohta. Muidugi võib koguda ka lihtsalt meeldivaid pilte ilma et nende taga oleks mingi eriline lugu või õpetus (kui mulle meeldivad hirmsasti hobused, võin koguda kausta täis ilusaid hobusepilte). Pinterestis saad valida ka inimesi, kelle "pinne" (meeldejäetud pilte) järgida - iga kord kui nemad oma kausta mõne uue pildi lisavad, ilmub see sinu avaseinale, nii on sarnaste huvidega inimesi järgides võimalik sattuda väga põnevatele ideedele ja piltidele, mida muidu ise kusagilt leidnud ei oleks. Kui konkreetse kasutaja kõik kaustad huvitavad ei tundu, saab valida vaid mõne üksiku kausta, mille uuendustest teada soovid, sel viisil on hea end ka sõprade-tuttavate kaustadega kursis hoida ;)

Mina kasutan pinteresti enamasti just inspiratsiooni ammutamiseks - mida võiks ise teha, kuidas võiks juukseid sättida, milliseid toite võiks valmistada. Kuigi kaustade arv ei ole piiratud, üritan omad asjad suhteliselt konkreetselt ja mitte väga paljusid kaustu tehes ära kategoriseerida (näiteks kui tean, et antud kausta tulekski üks-kaks pilti, ei loo pigem uut kausta ja üritan selle pildi kuhugi mujale paigutada). Praegu on mul kokku 14 kausta, neist suurem osa on orienteeritud õpetustele piltide taga (soengideed, kingiideed, toiduvalmistamine jne), kuid mõned on ka lihtsalt ilusate piltide kogumiseks (pildid armsatest loomadest ja millegi poolest meeldejäävatest hetkedest ning inimestest).Veel on üks kaust, kuhu kogun pilte ja linke asjadele, mida jooksvalt osta tahan või vajan, nii on lihtne võrrelda näiteks erinevatest netipoodidest leitud tooteid.

Väike miinuspool kogu kupatuse juures on asjaolu, et leheküljele kasutajakonto tegemiseks tuleb oodata kutset - kui mõni tuttav on juba kasutaja, saab tema selle saata, kui mitte, tuleb seda paluda vajutades avalehel lingile "Request an invite". Linki kasutades ei võta kutse saamine kaua, minul läks umbes täpselt nädal, kuid kuna olen sellesse lehekülge totaalselt ära armunud, ei tundu see alguses oodatud ajanatuke väga märkimisväärne.

Igal juhul, soovitan pinteresti kõigile. Tulge vaadake ka minu kaustad üle ja järgimine ei ole samuti üldse mitte keelatud, pinnin küll saidi kasutamise mugavuse huvides inglise keeles, kuid loodan, et see ei saa probleemiks :)

Millised on teie kogemused virtuaalse seinalehega?

Vahvaid seiklusi pinterestis,

Aveli

0 kommentaari :

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...