Otsi logiraamatust:

Toetab Blogger.

Minust

Minust
Tere, mina olen Aveli. Siin väikeses blogipesas saate näha minu loomingulisi katsetusi õmblemise vallas :)

Hakka lugejaks:

Follow this blog with blogger!

Järgi logiraamatut:



Follow on Bloglovin

Follow Me on Pinterest

Võtan osa...

Spring Race Challenge

Märksõnad

õmblemine ( 68 ) tee ise ( 50 ) pluus ( 33 ) kingitused ( 26 ) inspiratsioon ( 23 ) sport ( 22 ) ilu ( 19 ) aksessuaarid ( 17 ) filosofeerimine ( 17 ) lõiked ( 17 ) meestele ( 17 ) dressid ( 16 ) kleit ( 16 ) seelik ( 12 ) ehted ( 11 ) pildistamine ( 10 ) ümbertegemine ( 10 ) esinemisriided ( 9 ) kangad ( 9 ) püksid ( 9 ) juuksed ( 8 ) kosmeetika ( 8 ) retuusid ( 8 ) T-särk ( 7 ) jõulud ( 7 ) pinterest ( 7 ) suvi ( 7 ) toit ( 7 ) õppimine ( 7 ) kaelakee ( 6 ) kangapoed ( 6 ) blogi ( 5 ) korsett ( 5 ) kott ( 5 ) küüned ( 5 ) küünelakk ( 5 ) õmblusmasin ( 5 ) kudumine ( 4 ) overlok ( 4 ) Kandes omaloomingut ( 3 ) Sedamoodi ( 3 ) Vahvate asjade logiraamat ( 3 ) kujundus ( 3 ) käekett ( 3 ) pesu ( 3 ) pits ( 3 ) sisustus ( 3 ) teksa ( 3 ) Spring race challenge ( 2 ) ebaõnnestumine ( 2 ) isetegija ( 2 ) kangavärv ( 2 ) kikilips ( 2 ) kreem ( 2 ) käevõru ( 2 ) lastele ( 2 ) lips ( 2 ) lõpetamine ( 2 ) mustikad ( 2 ) mänguasjad ( 2 ) parandamine ( 2 ) raha ( 2 ) retsept ( 2 ) salv ( 2 ) sokid ( 2 ) teeme koos ( 2 ) teksased ( 2 ) ujumisriided ( 2 ) villased sokid ( 2 ) õpetus ( 2 ) Andorra ( 1 ) auhind ( 1 ) autosse ( 1 ) bikiinid ( 1 ) denim24.ee ( 1 ) huulepalsam ( 1 ) in English ( 1 ) jakk ( 1 ) juuksehooldus ( 1 ) juuksemask ( 1 ) kompott ( 1 ) krae ( 1 ) käsitsi ( 1 ) lappimine ( 1 ) lihavõtted ( 1 ) muffinid ( 1 ) mäng ( 1 ) pleegitamine ( 1 ) raamatud ( 1 ) rahvarõivad ( 1 ) reis ( 1 ) reklaampostitus ( 1 ) remont ( 1 ) salat ( 1 ) sein ( 1 ) sõrmus ( 1 ) triiksärk ( 1 ) trikoo ( 1 ) vest ( 1 ) voltimine ( 1 ) ümbrik ( 1 )
11 aprill 2013

DIY fototaust professionaalsema pilditulemuse jaoks

Olen siin ennegi kurtnud, et oma imeilusaid valmistehtud asjakesi ei ole hästi kusagil üles pildistada, no suvisemal ajal saab pilte teha õues (või ka häda pärast mitte nii suvisel ajal, näiteks selle kleidi pildistamisel oli õues täpselt 3 kraadi sooja), aga talvel... tuleb leida mõni sobivat tooni sein taustaks. Samas enamikul inimestest, keda tean ei leidugi korteris või majas niisugust tühja seina :( teisest küljest ei saa ka väita, et sellise seinapinna tühjana hoidmine ka tegelikult eriti otstarbekas oleks (kui pildistamise funktsioon välja jätta muidugi). Igaljuhul ilmselt olete tähele pannud, et minu tehtud riided on suuremas jaos pildistatud ühe rohelise seina taustal nagu võib näha siin, siin, siin oi, ka siin ja siin. See sein asub minu kallima juures ja lisaks sellele, et mina olen juba mõnda aega olnud murest kipras, et leida jälle mõni uus koht pildistamiseks, on seda olnud ka tema, kuna nimelt meeldib talle väga just pildistamisega tegeleda ja kuigi mina oma õmblustöödega pakun aeg-ajalt vahvat katsetamisvõimalusi, tahtis temagi teistsuguste taustade näol rohkem mänguruumi leida.

Ja nii otsiski kullake välja, et müügil on spetsiaalsed fototaustad ja nende hoidjad, mis küll tegelikult fotostuudiosse mõeldud, aga mis siis. Hinda nähes pidime aga pikali kukkuma, võite ise piiluda: http://www.fotoluks.ee/?op=body&id=915&cid=8043&cgid=
ja siis tuligi kallimale mõte, et osav töömees saab samalaadse atribuudi meisterdamisega isegi hakkama. Võiksin siia juurde lisada, et hakkama saaks ka mitte nii osav töömees või lihtsalt mees või hakkaja naine või lihtsalt naine :)

Ühesõnaga, küpses plaan ehitada seesugune "taustasüsteem", mis kinnituks seinale ning tavaolekus oleks lae alla kokku rullitud, pildistamissoovi korral saaks aga selle lahti rullida.
Ostetud said: K-Rautast rehavars (160cm pikk) ning L-kruvikonksud betoon seinale - 4.24 €, mis näevad välja sellised:
http://www.k-rauta.ee/productdata/product%20images/3%20tools%20and%20small%20hardware%20items/500232482_1_big.jpg

 ja 2,5m 150cm laiust kangast Abakhanist 10.52 €, Kangaks valisime sellise kilejama...vakstu ja kunstnaha vahepealse materjali, mille üks pool on valge ning teine türkiissinine. Hea valik tundus just see mitmel põhjusel: esiteks saab nii kasutada vastavalt soovile kahte erinevat värvi tausta, teiseks ei ole antud materjal kortsuv ning nii jääb ära tihti nähtud "voodilinaefekt", kus taustaks riputatud valgetes (ilmselgelt) voodilinades sügavad kortsud sees on ja kolmandaks oli kanga meetrihind suhteliselt mõistuspärane. Kõigele eelpoolmainitule lisaks läheb tarvis veel peenikest puitliistu ja paelajuppi mis mõlemad oleksid kanga laiusega sama pikad ehk siis antud juhul 150 cm.
Veel läheb vaja puuri, välgumihklit (või mõne nõudlikuma kanga puhul õmblusmasinat või ooverlokki) ja tööstuslikku klambrilööjat, mis näeb välja umbes selline:


http://www.master8.ee/m/fi/item/tyokalut/pistoolit/13548


Aga hakkame siis pihta. Kogu konstruktsioon näeb lõpptulemusena välja seesugune:


Tausta valge pool

Tausta sinine pool

Aga nüüd siis töökäik:

  1. Lõika otseks kanga otsaservad (nii, et nad kanga külgedega täisnurga all oleksid). See samm on oluline ära märkida seetõttu, et enamasti lõikavad kangapoe müüjad kangast umbes, st mõõdavad küll enam-vähem nii palju kui vaja, aga lõige on tihtilugu tehtud viltu. Viltu ei tohi otsaservad olla sellepärast, et muidu jookseb kangas pulga ümber kerides "pliiatsiks" ja tulemus ei ole korrektne.
  2. Kui tegemist on sünteetilise kangaga (nagu meil), sulata lõigatud kangaservad välgumihkliga (liiguta välgumihkel suhteliselt kiiresti pikki üle kangaserva). See on vajalik vältimaks hilisemat hargnemist. Kui kangas ei tundu "sulatatav" ja/või on naturaalsest materjalist. oleks samal põhjusel hea, kui saaks servad kas ära keerata ja läbi õmmelda või ooverlokiga üle käia, samas kui kangas ei ole hargnev, pole see samm vajalik.
  3. Nüüd tuleb kangas kinnitada rehavarre külge, seda saab teha ehitusliku klammerdajaga ning hea oleks panna kanga serva peale väike pael, mis ei laseks klambitel õhukesest riidest läbi minna (klamber läbistab paela, kanga ja rehavarre).
  4. Seejärel tuleb umbes 152-155 cm vahega konksud seina kruvida (mõõda hoolikalt, et nad lae suhtes ühel joonel paikneksid)
  5. Järgmise sammuna puuri rehavarre otsast puuriga auk läbi (puur peaks olema 1-2mm suurem kui L-kruvikonks seinas) ja siis saab pliiatsiga märkida juba seinal täpselt kuhu peab tulema teine auk ja siis ka see ära puurida. Viimase puurimise puhul 9 korda mõõda ja 1 kord puuri, kuna viltusel puurimisel ei pruugi augud pärast hästi sobituda.
  6. Kõige lõpuks tuleb riide allaotsa kinnitada raskuseks kangaga sama lai (siinkohal 150 cm) puuliist, mis hoiab kangast sirgu ja ei lase ka otstest rulluma hakata.
Ja nii ongi! Rulli taust lahti ja tõsta konksude otsa, tee pilt, tõsta konksude otsast alla, rulli kokku ja tõsta tagasi.


 Lihtne, kiire, mugav, tavaoludes pea märkamatu ja kordades odavam kui poes müüdavad fototaustad ja nende ülesriputamisesüsteemid. Antud juhul kulus 279 euro asemel vaid ligikaudu 15 ;)
Ja millised fotod selle taustaga tulevad? Näiteks sellised:


Päris vinge, eks? Muuseas, kui need teksaspüksid tunduvad sümpaatsed, siis need on müügis, täpsemat infot näeb siin: http://buduaar.ee/Turg/Kuulutused/kuulutus/903718/meeste-teksad-dressmann-1 (haha, kasutasime kohe oma uue fototausta hüvesid ära :D )

Ja kokkuvõtteks, juba üsna varsti võite näha suuremal hulgal pilte just nimelt sellel taustal pildistatuna ;)

Katsetamislusti,

Aveli :)

2 kommentaari :

  1. Vauu, kui hea idee! Peaks ka endale midagi sellist valmistama. See valge taust näeb ikka väga professionaalne välja :). Sinine on nagu pilvitu suvetaeas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, eks see sinine selline "kaks ühe hinnaga" värk rohkem ole, sest läksime otsima just valget kangast, aga juhtus nii, et saime valida, kas valge, millel teine pool sinine või valge, millel teine pool oranž ja nii see sinine valitud saigi :)

      Kustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...