Ämbritäis mustikaid on ikka ämbritäis mustikaid ja minu köögisekeldused jätkuvad! Seekord proovisin kätt mustikamuffinitega ja pooljuhuslikult improviseeritud täidist taignaga kokku segades avastasin täitsa uue ja huvitava maitsekoosluse, mis lausa keele alla viis. Järgmisel päeval proovisin uuesti ja panin täpselt koostisosad ja kogused kirja, et teinekordki sama maitsvaid muffineid küpsetada saaks. Täna jagangi mõnusate mustikamuffinite valmistamise juhiseid ka teiega :)
Ligikaudu 20 muffini küpsetamiseks läheb tarvis:
- 200g võid
- 1,5 klaasi suhkrut
- 3 muna
- 4 tl vaniljesuhkrut
- 2 2/3 klaasi jahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 2/3 klaasi piima
- 1 banaan
- 2 klaasi mustikaid
- 150g toorjuustu
Hõõru segamini toasoe või ja suhkur, lisa munad ja sega ühtlaseks. Lisa kuivained ja viimaks piim. Teises kausis püreesta banaan ning mustikad, hõõru kokku toorjuustuga, lisa antud segu taigna hulka ning sega ühtlaseks. Jaota taigen muffinivormidesse nii, et taigen täidab vormi u 2/3 ulatuses ja küpseta ahjus 225 kraadi juures 20-25 minutit.
Valmis muffinid on pealt kergelt pruunikad, kuid seest sirelilillad ja maitsevad muffini kohta ebaharilikult mahlaselt ja mustikaselt. Igal juhul väärt proovimist!
Seekord sain päevavalgel õnneks ka mõne parema pildi, eriti meeldib mulle esimene pilt - minul pole küll kahju oma muffinit herilasega jagada :)
Aveli
0 kommentaari :
Postita kommentaar