Otsi logiraamatust:

Toetab Blogger.

Minust

Minust
Tere, mina olen Aveli. Siin väikeses blogipesas saate näha minu loomingulisi katsetusi õmblemise vallas :)

Hakka lugejaks:

Follow this blog with blogger!

Järgi logiraamatut:



Follow on Bloglovin

Follow Me on Pinterest

Võtan osa...

Spring Race Challenge

Märksõnad

õmblemine ( 68 ) tee ise ( 50 ) pluus ( 33 ) kingitused ( 26 ) inspiratsioon ( 23 ) sport ( 22 ) ilu ( 19 ) aksessuaarid ( 17 ) filosofeerimine ( 17 ) lõiked ( 17 ) meestele ( 17 ) dressid ( 16 ) kleit ( 16 ) seelik ( 12 ) ehted ( 11 ) pildistamine ( 10 ) ümbertegemine ( 10 ) esinemisriided ( 9 ) kangad ( 9 ) püksid ( 9 ) juuksed ( 8 ) kosmeetika ( 8 ) retuusid ( 8 ) T-särk ( 7 ) jõulud ( 7 ) pinterest ( 7 ) suvi ( 7 ) toit ( 7 ) õppimine ( 7 ) kaelakee ( 6 ) kangapoed ( 6 ) blogi ( 5 ) korsett ( 5 ) kott ( 5 ) küüned ( 5 ) küünelakk ( 5 ) õmblusmasin ( 5 ) kudumine ( 4 ) overlok ( 4 ) Kandes omaloomingut ( 3 ) Sedamoodi ( 3 ) Vahvate asjade logiraamat ( 3 ) kujundus ( 3 ) käekett ( 3 ) pesu ( 3 ) pits ( 3 ) sisustus ( 3 ) teksa ( 3 ) Spring race challenge ( 2 ) ebaõnnestumine ( 2 ) isetegija ( 2 ) kangavärv ( 2 ) kikilips ( 2 ) kreem ( 2 ) käevõru ( 2 ) lastele ( 2 ) lips ( 2 ) lõpetamine ( 2 ) mustikad ( 2 ) mänguasjad ( 2 ) parandamine ( 2 ) raha ( 2 ) retsept ( 2 ) salv ( 2 ) sokid ( 2 ) teeme koos ( 2 ) teksased ( 2 ) ujumisriided ( 2 ) villased sokid ( 2 ) õpetus ( 2 ) Andorra ( 1 ) auhind ( 1 ) autosse ( 1 ) bikiinid ( 1 ) denim24.ee ( 1 ) huulepalsam ( 1 ) in English ( 1 ) jakk ( 1 ) juuksehooldus ( 1 ) juuksemask ( 1 ) kompott ( 1 ) krae ( 1 ) käsitsi ( 1 ) lappimine ( 1 ) lihavõtted ( 1 ) muffinid ( 1 ) mäng ( 1 ) pleegitamine ( 1 ) raamatud ( 1 ) rahvarõivad ( 1 ) reis ( 1 ) reklaampostitus ( 1 ) remont ( 1 ) salat ( 1 ) sein ( 1 ) sõrmus ( 1 ) triiksärk ( 1 ) trikoo ( 1 ) vest ( 1 ) voltimine ( 1 ) ümbrik ( 1 )
15 aprill 2014

Lululemonist inspireeritud trennitopp

See kallis Austraalia kangas... see jõudis ikka rutem kohale kui kaheksa nädalaga :) Ma olen nüüd ametlikult vaene, aga... see on SUPER! Just sellisena ma supplex'it ette kujutasingi, õhuke, pehme, veniv, nahasõbralik ja täpselt selline nagu materjalid, millest "päris" spordiriided tehtud on, halli Inglismaalt tellituga ei anna antud kangast võrreldagi! Nüüd mul on kahte tooni kõige ägedamat spordikangast: "confetti" ja "fruit loops". Igal juhul, esimeseks otsustasin valmis õmmelda pluusi, mida esialgu isegi väga essentsiaalsena ei plaaninud, kuid millesarnane inspiratsiooniallikana lihtsalt silma jäi ning siis otsustasin, et kui juba kangast tellitud, võiks ju ka midagi niisugust teha (täpsemalt kahtlustest-kõhklustest ja inspiratsiooniks olnud topist).
Topi tagantvaade meeldis mulle kohe vägaväga, eestvaade osutus aga pettumuseks, kuid õmblemise juures on see tore asi, et kõik saab ju teha just selliseks, nagu endale kõige enam meeltmööda on :) Otsustasin, et esiteks ei taha ma topi allossa passet, vaid see peaks lihtsalt langema ja teiseks ei meeldinud mulle see, kuidas pealmine osa rinnahoidjaosa servani ei ulatu, vaid algab omajagu keskemalt, krookeid tundus ka natukene liiga palju olevat... Omaette probleemiks oli asjaolu, et pealmist kangast (Abakhani kaalurestist imekombel leitud valge kerge tekstuurmustriga lükra), oli mul ainult pool meetrit (ise olin loll ja lasin nii vähe lõigata, arvates, et ega rohkem ühe pisikese topi jaoks ju ikka vaja minna ei saa...), kuid lõiget koostades ja proovipluusi õmmeldes avastasin, et alla 70 cm ei tule ikka kuidagi välja. Selleks hetkeks oli poest kangas otsas ja mina oma poole meetriga jännis. Kaalusin ka uue, teistsuguse kanga ostmist, kuid ükski teine ei olnud nii ilus kui see esimene ja lõpuks otsustasin pealmise osa õmblustega teha - mõõtmiste kohaselt pidi nii hästi täpselt välja tulema (tuli ka), ainsaks mureks jäi veel, kas õmblused kangal ka kenad ja hästi langevad jäävad.
Nagu juba öeldud, siis pealmise osa lõike konstrueerisin täitsa nullist "põlve otsas", spordirinnahoidja osa lõike põhjaks kasutasin aga üht olemasolevat rinnahoidjat ning natuke modifitseerisin siis seda. Algul kartsin väga, et ei oska spordirinnahoidjat õmmelda nii, et see ka piisavalt toestust pakuks ja oma otstarvet täidaks (ja antud juhul ei täidaks vastasel korral oma otstarvet ka terve pluus), kuid natukese otsimise järel leidsin soovituse õmmelda rinnahoidja sisse kahekordne (mitte kõige venivamast) võrklükrast vooder ja seda nii, et üks voordikiht on lõigatud kangast välja lõimesuunas ning teine sellega risti - et võrklükra venib ühtpidi hoopis rohkem, kui teist, annab seesugune töövõte päris tugeva toestuse, muidugi peab ka lõige olema esmapilgul-proovimisel "pisike", sest toestus toimib kompressiooni põhimõttel. Ma ei ole küll eriti kindel, kui mugav on kompressioonrinnahoidjaga sportimine suurema büstiga naistel, aga minu peaaegu et pesulauale osutus õmmeldud eksemplar üle ootuste hästi toestavaks. Rinnahoidja küljeõmblused peitsin voodri ja pealiskanga vahele nii, et naha vastas midagi segama ei hakkaks ja allserva õmblesin 2,5 cm laiuse kummi. Viimaks jäi veel vaid kogu kupatus kokku panna ja selleks kasutasin kummikanti ja õlapaeltes veel kummikandi vahel lisaks tugevamat kummi, kantimisel kasutasin siksakõmblust. Selja peale krooget tegema ei hakanud, tundus, et ilma jääb kuidagi puhtam ja ilusam. Selline ta siis sai, üle pika aja jälle üks töö, millega võin öelda, et 100% rahul olen:







Ahjaa, sellega seoses võib märgata ka Logiraamatu vasakpoolsel ribal ühte uut lillat märki - otsustasin osa võtta ühe Londonis tegutseva õmbleva jooksja (nagu mina!!!) korraldatavast väljakutsest, mille raames tuleb sel kevadel võtta omaõmmeldud spordirõivastes osa vabalt valitud ametlikust võistlusest ning finišeerimisjärgselt "asitõendid" üles pildistada. Mõtlesin, et oleks vahva :) Ilmselt saab minu võistluseks selle konkursi raames olema 85. Suurjooks ümber Viljandi järve, loodan, et ehk 1. mail juba on nii soe, et suvevormis rajale startida :)
 
 
Aveli 

P.S. Esimene pilt on valmis joonistatud ühes ilmselt üpris igavas loengus, mis nagu näha osutus õmblemise seisukohast hoopis produktiivsemaks kui oma õigel eesmärgil :D

*Lululemon on Kanada spordi- ja joogarõivaste firma, mis on tuntud oma omapäraste disainide poolest

10 kommentaari :

  1. Top näeb väga hea välja, lausa professionaalne.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud :) Eks ma ikka iga tööga sinna professionaalsuse poole rihtida katsun, vahel lihtsalt ei tule nii hästi välja :D

      Kustuta
  2. See on väga vinge trennitopp! Peaaegu kade oleksin, kuid siiski on superhea meel, et nii profi asjaga hakkama said! :)

    Kai-Epp

    VastaKustuta
  3. Vapsjeee! Mega, mega ilus! Väga tubli oled, kullake!
    :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, Kadri, sa ei kujuta ette kui väga ma sinuga juba päris pikka aega ühte korralikku sõbrannajuttu maha igatsen pidada, aga internetis pole ikka õige asi, pole netijutt ka :D seega jään ikka ootama, et kunagi (võimalikult varsti) ikka samale mandrile ka äkki juhtume :)

      Kustuta
  4. Tõesti väga muljetavaldav! Ja huvitav on lugeda neist õmblemiseelsetest ja -aegsetest mõtetest ja kahtlustest.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud :) Eks ma katsun neid siis ikka tihemini ja rohkem siia kirja panna.

      Kustuta
  5. I LOVE this!!! I want one! Just gorgeous.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Thank you, I used a self drafted pattern for the shirt part and traced an old sports bra for the bra part which I lined with two layers of power mesh (I also thought about inserting swim cups which I even bought, but they didn't look as nice as I would have hoped so I left them out). I'm pretty happy with the result myself too :)

      Kustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...