Vahelduseks otsustasin jagada natuke miskit ka köögipoolelt. Nagu mu lähemad tuttavad ilmselt kõik teavad, armastan ma väga rammusaid toite - ikka liha ja kastet ja vorsti ja vormirooga ning (värske) salat mulle üldjuhul peale ei lähe, kuna tegemist on ju jänesetoiduga :D Viimastel aastatel aga olen hakanud rohkem eksperimenteerima ja olen leidnud ka lahjematest toitudest üht-teist maitsvat, küll on need asjad väga üksikud ja konkreetsed, kuid minu jaoks on juba see suhtumises ja maitse-eelistustes suur edasiminek. Täna on mul teie jaoks varuks üks väga lihtne retsept maailma maitsvaima salati valmistamiseks, nagu ikka, on sellele ka rammus pool minule kohaselt külge kruvitud, kuid üldiselt peaks tegemist olema üpriski tervisliku roaga :) Komponeerisin retsepti ise, ja kuskilt kokaraamatust see pärit ei ole!
Vaja läheb:
- 1 pakk (110g) viilutatud suitsu- või toorsuitsu peekonit (võib ka ise viilutada, kuid nii õhukesi viile on päris raske saada)
- 1 potikesetäis rohelist lehtsalatit
- 3 pisemat või 2 suuremat tomatit
- sörtsuke hapukoort
- Santa Maria salatimaitseainet
Lõika peekon neljakandilisteks õhukesteks tükkideks ja prae pruuniks. Tükelda salat ja lõika tomatid sektoriteks või väksemateks tükkideks. Sega kausis kokku praetud peekon, tomat ja salat, lisa maitse järgi hapukoort ja ohtralt salatimaitseainet. Naudi! :)
Nämma!
Aveli :)
0 kommentaari :
Postita kommentaar