Otsi logiraamatust:

Toetab Blogger.

Minust

Minust
Tere, mina olen Aveli. Siin väikeses blogipesas saate näha minu loomingulisi katsetusi õmblemise vallas :)

Hakka lugejaks:

Follow this blog with blogger!

Järgi logiraamatut:



Follow on Bloglovin

Follow Me on Pinterest

Võtan osa...

Spring Race Challenge

Märksõnad

õmblemine ( 68 ) tee ise ( 50 ) pluus ( 33 ) kingitused ( 26 ) inspiratsioon ( 23 ) sport ( 22 ) ilu ( 19 ) aksessuaarid ( 17 ) filosofeerimine ( 17 ) lõiked ( 17 ) meestele ( 17 ) dressid ( 16 ) kleit ( 16 ) seelik ( 12 ) ehted ( 11 ) pildistamine ( 10 ) ümbertegemine ( 10 ) esinemisriided ( 9 ) kangad ( 9 ) püksid ( 9 ) juuksed ( 8 ) kosmeetika ( 8 ) retuusid ( 8 ) T-särk ( 7 ) jõulud ( 7 ) pinterest ( 7 ) suvi ( 7 ) toit ( 7 ) õppimine ( 7 ) kaelakee ( 6 ) kangapoed ( 6 ) blogi ( 5 ) korsett ( 5 ) kott ( 5 ) küüned ( 5 ) küünelakk ( 5 ) õmblusmasin ( 5 ) kudumine ( 4 ) overlok ( 4 ) Kandes omaloomingut ( 3 ) Sedamoodi ( 3 ) Vahvate asjade logiraamat ( 3 ) kujundus ( 3 ) käekett ( 3 ) pesu ( 3 ) pits ( 3 ) sisustus ( 3 ) teksa ( 3 ) Spring race challenge ( 2 ) ebaõnnestumine ( 2 ) isetegija ( 2 ) kangavärv ( 2 ) kikilips ( 2 ) kreem ( 2 ) käevõru ( 2 ) lastele ( 2 ) lips ( 2 ) lõpetamine ( 2 ) mustikad ( 2 ) mänguasjad ( 2 ) parandamine ( 2 ) raha ( 2 ) retsept ( 2 ) salv ( 2 ) sokid ( 2 ) teeme koos ( 2 ) teksased ( 2 ) ujumisriided ( 2 ) villased sokid ( 2 ) õpetus ( 2 ) Andorra ( 1 ) auhind ( 1 ) autosse ( 1 ) bikiinid ( 1 ) denim24.ee ( 1 ) huulepalsam ( 1 ) in English ( 1 ) jakk ( 1 ) juuksehooldus ( 1 ) juuksemask ( 1 ) kompott ( 1 ) krae ( 1 ) käsitsi ( 1 ) lappimine ( 1 ) lihavõtted ( 1 ) muffinid ( 1 ) mäng ( 1 ) pleegitamine ( 1 ) raamatud ( 1 ) rahvarõivad ( 1 ) reis ( 1 ) reklaampostitus ( 1 ) remont ( 1 ) salat ( 1 ) sein ( 1 ) sõrmus ( 1 ) triiksärk ( 1 ) trikoo ( 1 ) vest ( 1 ) voltimine ( 1 ) ümbrik ( 1 )
27 märts 2015

Abakhaniseiklused

Käisin täna Abakhanis. No teate ju küll, et nad Facebookis suurelt kuulutasid, et Riia tänava poel on sünnipäev ja päevasel ajal on kogu kaup 10% soodsam ja pärast kella kuut koguni 25%. Kuna see pood jääb mulle koolist koju tulles iga päev teepeale, siis aeg-ajalt olen sealt ikka läbi astunud, kuigi midagi eriti silma jäänud pole enam ammu, peaasjalikult seetõttu polnud mul väga plaanis ka täna vaatamata soodukale sinna minna, aga eile hakkasin ekspromptemotsiooni ajel oma esinemiskostüümi istuvamaks tuunima ja avastasin, et tarvilikku kummipaela oli mu varudes piisavalt ainult ühe sääre jagu ja seega mõtlesingi pärast kooli läbi astuda. Muidugi vaatasin siis ka muu pakutava üle ja endalegi üllatuslikult jäi mulle silma üks linane kangas. See oli niinii ilus, et oleksin ta peaaegu kohe ära ostnud - valgel põhjal sinine lillemuster, just selline, nagu vanaaegsed teeserviisid või mõne üle-eelmisest sajandist pärit majapidamise soemüür. Kuna aga mul tuli parasjagu enne kui emotsioonide ajel juba kangast lõigata oleksin lasknud meelde, et õhtupoole saaks ju palju odavamalt, jätsingi rulli sinnapaika ja tegelikult mõtlesin sisimas, et äkki õhtuks läheb ostutuhin üle ka, ongi parem, raha jääb alles ning üldiselt mulle ei meeldigi osta kangast nii, et pole kindlat plaani, mida sellest õmmelda, sest nii tuleb see asi ikka kuidagi punnitatud. Igatahes, ostsin siis oma kummijupi ära ja tulin koju ja asusin Pinterestis surfama, et leida midagigi, mida sellisest kangast teha tahaksin, eelkõige mõtlesin siis pluusidele või kleitidele, sest seelik... mehh, linasest saab peaasjalikult selliseid soliidseid korraliku tüdruku A-lõikelisi seelikuid, mida ma kohe üldse teha ei tahtnud. Veetsin seal siis omajagu aega kuni lõpuks jäin kaaluma kahe variandi vahel, esiteks midagi sellist:

https://www.pinterest.com/pin/145522631679474294/
Aga samas polnud see ikkagi nagu päris SEE, sest tundus ka kuidagi selline ainult hästi kindlat stiili eeldavat (no et mingit jakki/bleiserit peale ei kannata, käekott ka väga juurde ei sobi ja kõrgete kontsadega mõjub üldse natuke liiga öösärgina jne (või vähemalt need emotsioonid mulle esimesena pähe lõid, kuigi mingite tingimuste puhul meeldiks sarnane särgilaadne kleit mulle väga)
Teiseks variandiks oli selline rannalikum ja plikalikum versioon, pildina midagi sellist:

https://www.pinterest.com/pin/135530270012607426/
 Muidugi mõtlesin, et viimase variandi jaoks on linane ehk pisut liiga jäik, aga no ega ta nüüd nii langev tegumood ka ei ole ja samas mulle eriti sellised "tüüpilised" linased kleidid ei meeldigi (no teate ju küll, sellised lohmakad ja tikandiga ja "rahvuslikud", mis tegelikkuses mõjuvad lihtsalt imelikuna, aga mida sellele vaatamata igal pool laatadel usinalt müügiks pakutakse). Igatahes, asusin mina siis sutsuke enne seitset rattaga kodust minema, et oma lõpuks osta otsustatud kangas 25 prossa soodsamalt kätte saada ja mida ma avastan kohale jõudes - seda kangast ei olnud enam.
Kuna rahvast oli murdu, siis esialgu lootsin, et ehk on keegi teine huviline lihtsalt rulli kaenlasse haaranud ja mõnda aega oodates saan ehk ikka jaole, aga kui ikka 15 minuti möödudes minu kangast kuskilt välja ei ilmunud, siis (ilmselt ei pea ma mainimagi, et selle aja jooksul käisin seda lauanurka, kus rull varem pesitses oma 5 korda läbi sobramas, et äkki jäi ta mul kahe silma vahele ja läbi sobrasin ka kõik teised lauanurgad, et ehk on suures saginas ta kuhugi mujale kaduma läinud) tuli nentida, et mida pole seda pole ja tunnistada end kaotajaks. Käisin siis veel natuke aega seal poes õnnetu näoga ringi ja ei osanud suurt midagi teha, hommikul ma ju veel ei teadnudki, mida sellest riidest teha ja siis poleks olnud eriti lugu kui ta näiteks mu nina alt ära oleks ostetud, aga kui olin ikka tunde plaaninud ja kavandanud ja ideid otsinud ja see kleit oli mul no nii-nii käeulatuses, siis tegi ikka pahaseks küll. Oma sihitute tuiamistega jõudsin lõpuks sobrama kunstsiidide laua juurde (ja siinkohal pean vist ära mainima, et mulle absoluutselt ei meeldi need lillemustrilised/digiprindihõngulised sel hooajal hirmsasti moes olevad kangad, mida millegipärast just viimasel ajal ka kõik kangapoed täis on, jätavad kuidagi sellise slaaviliku ja odava mulje... või on asi lihtsalt minus... midagi sellist mõtlen), igatahes seal koledamustriliste siidide hunnikus ringi vaadates sattus mu pilk kõige all olevale kangarullile, mis oli valgel põhjal sinise mustriga tugevamat sorti kunstsiid ja mis mingil vähesel määral meenutas mulle seda sama linast, millest just ilma olin jäänud. Mõtlemisaega ma eriti ei võtnud, kamoon, mul oli ju vaja see kleit valmis teha, mida päev otsa kavandanud olin ja nii ma juba omadega lõikama suundusingi, ise küll arvutades, et selle kanga hind soodusega tuleb umbes sama kallis kui ihaldatud linase oma ilma sooduseta, aga nojah. Ma juba olen kord selline, et üldiselt võin ikka igasuguste asjade juurest minema jalutada ja otsustada, et "mul ju tegelikult ei ole seda vaja" (ja pärast võib välja tulla, et kahetsen hirmsasti ja ikkagi vot oli vaja), aga kui ma olen omale võtnud vastu otsuse midagi osta (mis ka võib pikema mõtlemise peale ebavajalikuks osutuda), siis ilma selleta ma ikka naljalt jääda ei kannata. Aga eks ma siis ostsin selle siidikanga ära ja natuke sinist kantpaela ka, sest ma tõesti ei viitsi kangast kantidega seekord mässama hakata ja selline ta nüüd on:
(jalgu võite mustri mõõtkavana võtta, mobiilifoto, nagunii). Annan endale tegelikult täitsa aru, et ilmselt sellise lõikega kleiti on niisugusest langevamast kangast paremgi õmmelda, aga ikkagi, ma ju tahtsin seda teist kangast! Ja ma olen isegi juba läbi mõelnud, kui vihaseks on mul plaan saada kui ma näiteks esmaspäeval sealt samast poest läbi peaks minema ja avastama, et see kangarull ikkagi on alles ja oli lihtsalt kuskile valesse kohta, kust mina otsida ei osanud, ära asetatud (jah, see, et ma selliseid asju läbi mõtlen, tundub mulle endale ka imelik juba). Igatahes, kleit tuleb, varsti ja ilmselt käsitsi õmmeldud, sest ma ei viitsi oodata kui Jüris selle õmblustöö teostamiseks aega saan, parem hakkan siin pihta ja küll ta tuleb. Tegelikult üks kena kraega pluus on juba tulnud, täitsa nullist täitsa käsitsi ja täitsa vinge lõpptulemusega, aga nii, nagu mul pole siin õmblusmasinat, pole mul siin ka fotograafi, mis tähendab, et pilte ma pluusikesest veel jagada ei saa. Materjali võin küll näidata, nimelt sai ta valmis vuristatud (kas käsitsi õmblemise kohta on nii üldse kohane öelda?), kahest Kaubamajast pärit siidisallist, sellistest siis täpsemalt:

Aga no, eks täpsem saamislugu tuleb siis kui pildid ka juurde tekivad ning lisaks on veel näidata üht trenniriietust, aga selleks oleks üldse natuke avaramaid pildistamisvõimalusi vaja ja kuna õues on ilm nii, nagu on ja tantsusaali mul piltide tegemiseks ka niisamuti tagataskust võtta ei ole, siis sellega peab veel veits kauem ootama. Samas olen ma aru saanud, et tegelikult peaks asja õmblusloo ikka suht kohe kirja panema kui töö valmis saab, sest pärast lähevad need võlud ja valud ikka meelest ära ning peale piltide näitamise nagu suurt öelda ei oskagi, näiteks on mul veel näitamata isegi üks eelmise suve suurprojekt, millega alguses viivitasin piltide tõttu, siis postitamisegraafiku ühtlasema jaotamise tõttu ja nüüd lihtsalt ei oska ennast sundida asju algusest peale tõetruult kirja panema ja samas tunnen, et lihtsalt pildipostitusena oleks tegemist justkui oma töö alavääristamisena (või no, ma ju nägin nii palju vaeva, kuidas ma siis ometigi panen lihtsalt pildid ja ütlen, et vaadake kui ilusa asja ma tegin, kui see vähegi kellelegi kuidagi loogiline tundub...), no näidatud ta ükskord ikka saab, selle pärast muretsema ei pea, aga millal täpselt, vot seda ma küll öelda ei oska. Muuseas olen avastanud ka seda, et suve tulekuga aktiviseerun alati õmblemislainel, sest kes ikka talvel neid omatehtud asju kannab (või täpsemalt, kes ikka talveriideid õmmelda tahab, hahaa :D ), ühesõnaga, varsti tuleb kleidike, sinakas veidike :)

Aveli

P.S. Kangast ilmajäämisele tagatipuks oleksin Abakhanist äärepealt jala koju kõndinud ja ratta uksetaga lambiposti külge lukku jätnud, olin omadega juba peaaegu Kaubamaja juures kui tuli meelde, et kaherattalise sõbraga ju koos poodi tulime.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...