Otsi logiraamatust:

Toetab Blogger.

Minust

Minust
Tere, mina olen Aveli. Siin väikeses blogipesas saate näha minu loomingulisi katsetusi õmblemise vallas :)

Hakka lugejaks:

Follow this blog with blogger!

Järgi logiraamatut:



Follow on Bloglovin

Follow Me on Pinterest

Võtan osa...

Spring Race Challenge

Märksõnad

õmblemine ( 68 ) tee ise ( 50 ) pluus ( 33 ) kingitused ( 26 ) inspiratsioon ( 23 ) sport ( 22 ) ilu ( 19 ) aksessuaarid ( 17 ) filosofeerimine ( 17 ) lõiked ( 17 ) meestele ( 17 ) dressid ( 16 ) kleit ( 16 ) seelik ( 12 ) ehted ( 11 ) pildistamine ( 10 ) ümbertegemine ( 10 ) esinemisriided ( 9 ) kangad ( 9 ) püksid ( 9 ) juuksed ( 8 ) kosmeetika ( 8 ) retuusid ( 8 ) T-särk ( 7 ) jõulud ( 7 ) pinterest ( 7 ) suvi ( 7 ) toit ( 7 ) õppimine ( 7 ) kaelakee ( 6 ) kangapoed ( 6 ) blogi ( 5 ) korsett ( 5 ) kott ( 5 ) küüned ( 5 ) küünelakk ( 5 ) õmblusmasin ( 5 ) kudumine ( 4 ) overlok ( 4 ) Kandes omaloomingut ( 3 ) Sedamoodi ( 3 ) Vahvate asjade logiraamat ( 3 ) kujundus ( 3 ) käekett ( 3 ) pesu ( 3 ) pits ( 3 ) sisustus ( 3 ) teksa ( 3 ) Spring race challenge ( 2 ) ebaõnnestumine ( 2 ) isetegija ( 2 ) kangavärv ( 2 ) kikilips ( 2 ) kreem ( 2 ) käevõru ( 2 ) lastele ( 2 ) lips ( 2 ) lõpetamine ( 2 ) mustikad ( 2 ) mänguasjad ( 2 ) parandamine ( 2 ) raha ( 2 ) retsept ( 2 ) salv ( 2 ) sokid ( 2 ) teeme koos ( 2 ) teksased ( 2 ) ujumisriided ( 2 ) villased sokid ( 2 ) õpetus ( 2 ) Andorra ( 1 ) auhind ( 1 ) autosse ( 1 ) bikiinid ( 1 ) denim24.ee ( 1 ) huulepalsam ( 1 ) in English ( 1 ) jakk ( 1 ) juuksehooldus ( 1 ) juuksemask ( 1 ) kompott ( 1 ) krae ( 1 ) käsitsi ( 1 ) lappimine ( 1 ) lihavõtted ( 1 ) muffinid ( 1 ) mäng ( 1 ) pleegitamine ( 1 ) raamatud ( 1 ) rahvarõivad ( 1 ) reis ( 1 ) reklaampostitus ( 1 ) remont ( 1 ) salat ( 1 ) sein ( 1 ) sõrmus ( 1 ) triiksärk ( 1 ) trikoo ( 1 ) vest ( 1 ) voltimine ( 1 ) ümbrik ( 1 )
31 august 2012

Roosa miniseelik

Ühel õhtupoolikul sattusin üle pika aja jälle suvekodust päriskoju ja sain paar tunnikest õmblusmasina kasutamise aega näpistada, nii valmiski selline tore seelik:


Kanga valisin rohkem värvi järgi, kuna teadsin kindlasti, et tahan just sellist tooni minit, kuid ilmselt oleks seda pisut õhemast riidest veidi mugavam õmmelda olnud - tegemist on reljeefse mustriga kostüümiriidega, kuid kompenseerib selle eriti tore asjaolu - materjal läks koos lukuga maksma vaid alla kolme euro ja lõiget ma seekord ei kasutanudki.

Vihjan etteruttavalt, et varsti näeb seda seelikut ka selgemini ja seljas, kuid see on seotud ühe väikese üllatusega, mida ma veel ära rikkuda ei taha, seega kannatust ;)

Rõõmsameelselt teie Aveli
24 august 2012

Lihtsa rannakleidi valmistamine



Mulle meeldib kui randa minnes saab peale visata miskit kerget ja ei pea nägema vaeva teksade-dresside selgaajamisega, kerged sarongid ja suured rätikud, mida rannakleidiks siduda kuuluvad kindlasti minu lemmikute hulka, pealegi ei pea nende puhul muretsema mustaks või märjaks saamise pärast. Täna tahan teile näidata, kuidas teha väga lihtsat, kuid äärmiselt praktilist ja efektset rannakleiti. Ma tean, et sarnased õpetused on inglise keeles kindlasti paljudele silma jäänud ja kui nii, siis võib vabalt seda postitust ignoreerida, kuid kes veel kuulnud-näinud pole, siis siinne õpetus tuleb loodetavasti abiks.

Kleidi tegemiseks pole vaja muud kui jupikest kummi ja neljakandilist venivat kangatükki (mina kasutasin lükrat, kuid sobib ka trikotaaž), mis oleks piisavalt lai, et lõdvalt ümber keha mahuks - nii lõdvalt, et keha esiosa saaks katta toplet ning natuke jääks veel varukski ja just täpselt nii pikk, kui pikka kleiti on soov saada. Selle kleidi valmistamiseks oli algne kangalaius täpselt paras (150 cm? 155?) ja ostetud meetrist lõikasin veel päris paraja jupi ära, seega pikkus võib isegi olla kusagil 70 cm ligi.

Kleidi valmistamiseks:
1) voldi kangas pooleks ja lõika kergelt kaarjalt ära üks nurk (välimine, mitte murdejoone poolne) - nii tekivad kaenlaaugud. (Ma tean, et on väga kahtlane niiviisi "poolumbes" poolkaart ära lõigata, aga usalda ennast - siin ei saa midagi väga ära rikkuda) Et asi selgem oleks, katsusin teha ka mõned joonised, kuigi mu arvutioskused pole just tugevaimate killast:

2) nüüd laota riie lahti nii, et kummalegi poolele jääb üks väljalõigatud poolkaar ja õmble poolkaare juurde ühest nurgast teiseni kummijupp (enne seda sammu proovi kumm kinnitada nööpnõeltega ja pane kleit selga - nii saad katsetada, et kumm tuleks õige pikkusega), mina tegin seda käsitsi.


3) seejärel jääb üle veel lõppviimistlus - kleidi pikkuse timmimine (soovitan algul teha kleit pigem veidi pikem kui liiga lühike, sest just selles staadiumis on parim lõpp-pikkust määrata) ning soovi korral ka pealmise hõlma viltusemaks lõikamine (annab väljanägemisele minu meelest veidi kergust juurde, kuigi see on täielikult maitse asi), enne viimast tuleks samuti seljas ära määrata, kui pikk ja kui järst lõige jääb ilus, hea oleks ka siin kasutada nööpnõelu või kriiti/seepi, et pärast lõikamine valesti ei läheks.

4) Kanna terviseks:

Pane üks käsi õlapaela (kummi) alt läbi nii, et põhiline kleidiosa jääks ettepoole,

vii kleit ümber keha ja seljatagant läbi nii, et teine käeauk jääks samale poole

ja too ülejäänud osa tagasi ette ning pane teine käsi läbi teise käeaugu - nüüd võib kleit vajada pisut kohendamist, et ta ka ilusti seljas istuks ja valmis ta ongi.


Muidugi võib siin ka fantaasia lendama lasta ja kummi asemel näiteks kangast punutud õlapaelad teha või overloki olemasolu korral enne õlapaelte külgeõmblemist kleidiservad ilusti ära äärestada, aga kõige lihtsama kleidi saabki just nii. Ei ole ju keeruline?!

Millised on teie eelistused kui jutt liigub randamineku rõivaste peale? Kas sellise kleidi kandmine tuleks kõne alla ja kas tuli pähe ka mõni vahva idee, kuidas seda kleidikest veel toredamaks teha? Ootan teie mõtteid :)

Pikka suve,
Aveli
21 august 2012

Vanast-uuest uus-vana vest

Sel korral mõtlesin teile näidata üht uuenduskuuri (Oh, ma ei oska eesti keeles kuidagi sõnu leida - vana asja väikeste nippidega uueks ja teistsuguseks muutmise võimalust? Inglise keeles paistab sellekohaseid sõnu olevat lademetes...). Mul on nimelt juba vist hea viis aastat kapis seisnud üks pehmest ja kvaliteetsest materjalist vest. Kui õigesti mäletan, sain selle issilt sünnipäevakingiks, kuna aga minu issi on suur-suur indiaanijuttude fänn, kinkis ta mulle vesti, mis on nahast ja narmastega, just nagu ühele indiaanlasepreilile kohane. Nüüd ei maksa valesti aru saada - mul ei ole indiaanlaste vastu miskit ja olen isegi suure osa lapsepõlvest "preerias" indiaanlast mängides ringi tormanud, kuid meeldimised meeldimisteks, seltskonda indiaanirõivas siiski mina end hea meelega minema ei asuta. Niisiis, kuigi leidub kindlasti väga stiiliteadlikke inimesi, kes oskusliku kombineerimisega suudaksid seesuguse vesti ka algsel kujul väga hästi välja kanda, arvan mina, et näeksin indiaanivestiga tänaval liikudes välja nagu 60-ndatest pärit hipi ning minu värvilised juuksesalgud ei tuleks sel juhul sugugi miinuseks :D
Hiljuti avastasin aga vesti, mida varem vaid paaril korral selga proovinud olen (siltki veel küljes teisel) taas ja mõtlesin, et mis ta ikka kapis tolmu kogub, ilus seemisnahk, parem teen sellest midagi, mida kannaksin ja milles ka hea välja näeksin.

Töid alustasin siis sellise vesti kallal:








Muudatused ei olnudki tegelikult suured, seestpoolt leidsin õmbluse, mille lahtiharutamisel tulid ära nöörid, seejärel õmbelsin nööride jaoks olnud augud kinni, lõikasin allservast ära narmad ja kinnitasin nöörid hõlmade keskossa. Allääre keeramist ma tarvilikuks ei pidanud, kuna nahk ju ei hargne ning ka narmaste korral polnud seal ju miskit ära keeratud.

Kas tahate näha lõpptulemust? Siin see on:



 Kordades kaasaegsem ja igapäeva hoopis paremini sobiv. Narmad hoidsin muidugi targu alles, mine tea, millal tuleb tuhin näiteks mõni indiaanihõnguline aksessuaar meisterdada ;)

Mida arvate riiete ümberõmblemisest? Tean, et mõned inimesed käivad koguni kasutatud riiete kauplustes lootuses leida mõnd toredat ümbermodelleerimist ootavat rõivaeset, kas olete ka ise sellist teguviisi harrastanud ja milliste tulemustega?


Indiaanitüdruk Aveli

P.S. Veel viimasel hetkel enne kääride narmastesse löömist küsis issi lootusrikkalt, et äkki ikka saaksin need alles jätta :D
17 august 2012

Suvine turgutus juuksepahmakale

Hei! Mõtlesin täna kirjutada ühest vahvast juuksemaskist. Selleks, et asjale ka täpsemat konteksti anda, räägin kõigepealt ära oma kiharate taustaloo :) Nimelt olen pikkade pihani juuste omanik, mis veel eelmise aasta maikuuni olid täiesti loomulikku karva, kuid siis said sisse natuke peenikesi blonde salke. Selle aasta maikuus värskendasin veel juukseotsi, lastes nad suviselt kirevaks muuta. Minu algne plaan oli kombineerida fuksiaroosat ja türkiissinist, umbes nii:


http://www.haircolorsideas.com/wp-content/uploads/2011/02/blue-purple-dip-dye.jpg
kuid juuksur suutis mind (tagasivaadates ei suuda ma ära imestada, mis nõksudega, kuna olin sellist soengut igatsenud juba pool aastat) ümber veenda ja nii sain ma hoopis roosad otsad ja natuke punakaslillat:


Millegipärast tundus mulle, et see juuksur ei olnud taolistele kergelt ülevindi ideedele eriti vastuvõtlik ning ühtegi niisutavat hooldustoodet mu juustesse pärast värvi mahapesemist kulutama ei suvatsenud, seega lahkusin parajalt takuste ja üldse mitte oodatud värvi juukseotstega. Paar järgmist nädalat määrisin otsi hoolikalt kookosõliga ja hoidsin ka palsamit tavalisest kauem peas ja katki need otsad õnneks vähemalt minu meelest ei läinud.
Kahjuks kulus tore, mitte küll algselt sellisena soovitud roosa värv aga maha, aga juulis hakkasid sõrmed taaskord värviliste juukseotste poole sügelema. Valisin seekord isegi teise juuksuri lootuses, et äkki satun pisut vabameelsema otsa, sest ka soovitud soeng nõudis rohkem vabameelsust, lootsin nüüd saada selliseid:


http://taylorlam.tumblr.com/post/17341355912
kuid juuksuri väikese värvivaliku ja minu liigse tagasihoidlikkuse etteaimatava kombinatsioonina lahkusin nii:

Mitte üldse see, ma tean :D Aga küll ma ära kannatan, kui maha kulub, mõtlen miskit paremat välja, seniks aga on vaja neid heas seisukorras hoida. Seekord polnud mul nimelt kohe mahti juukseid võidma-siluma hakata ja suure ringitormamise peale märkasin mõned päevad tagasi, kuidas pisikesed valged täpid karvaotstesse on tekkinud. Ma tean küll, et ega neid suurt ravida ei saa (mis suurt, üldse ei saa), aga edasise kahju minimeerimiseks otsustasin, et olen nüüd ekstrahoolikas. Siis tuligi mulle meelde üks juuksemask, mille leidsin siit blogist ja olen seda isegi ühe korra katsetanud.
Algne retsept ütleb, et segada tuleb pool purustatud avokaadot kahe teelusikatäie oliiviõliga, segu juustesse määrida, kilemütsiga katta ja fööniga kuumaks ajada. Rätikusse mässituna võib seda peas hoida nii kaua kui viitsimist on.
Otsustasin aga, et seekord teen maski teistmoodi - oliiviõli asendasin kookosõliga (kookosõli müüakse enamjaolt ökopoodides, aga ka näiteks Kaubamajas ja Solarise toidupoes, hinnad võivad varieeruda vastavalt ostukohale päris suurtes piirides, parim on rafineerimata külmpressi kookosõli).
Niisiis siin on minu maski lähteained:

Avokaado näeb päris naljakas välja, ma tean, aga kuna muidu ma seda ei tarbi ja eelmisel korral jäi väga palju järgi, ei leidnud mõtet suurt osta (ja pisikesi rohelisi poes ei olnud :D)

Ja kokkusegatud mask:


Luksusesemeid nagu föön ja kilemüts mul suvilamail leida ei ole, seega kasutasin lihtsalt väikest kilekotikest ja hoidsin maski kõvasti kauem peas kui eelmisel korral, sest aega mul ju siin on :) Väikese muudatuse tegin veel - algne õpetus soovitab pea enne puhtaks pesta, seejärel maskitada ja pärast mask palsamiga maha pesta, kuid kuna eelmisel korral tundus, et palsam nii suure ülesandega hästi hakkama ei saa ja kasutasin ikka uuesti šampooni, otsustasin seekord kohe pesemata juuste peale maski panna ja pärast pesta maha šampooniga ning seejärel kasutada palsamit nagu tavaliselt - siinkohal juhtus küll väike äpardus, sest ainus võimalus pead pesta oli kausis ja nii avastasin kui juuksed kuivad, et nad on ikka veel rasvased ning pidin pesuprotseduuri aiavooliku all kordama :D aga sellist tagasilööki dušši all ette tulla ei tohiks ;)

Tulemus: juuksed on pehmed ja mõnusad ning loodetavasti vähem altid katkiminemisele. Viimaseks lihviks kasutasin juukseotste lõhenemist ennetavat seerumit - praegu on mul Paul Mitchelli Smoothing Super Skinny Serum, aga neid on poodides igasuguseid, tuleb ainult endale sobiv leida :)

Kokkuvõtlik retsept kah, neile, kes muud juttu lugeda ei viitsinud (kuigi ma väga loodan, et viitsisite)

Vaja läheb:
  • Pool avokaadot
  • kaks teelusikatäit kookosõli
  • kilemütsi või kilekotti
  • käterätikut
  • fööni (valikuline)
Purusta avokaado kahvli või saumikseriga, sega hulka kookosõli. Määri saadud segu ühtlaselt juustele (rasusepoolsete juuste korral väldi peanahka ja määri segu vaid juuste keskpaigast otsteni). Kata juuksed kilega ja kuumuta fööniga mõne minuti vältel, seejärel määri kile ümber rätik ja lase maskil mõjuda, mida kauem, seda parem (vähemalt 5 minutit, kuid võib ka maski ööseks pähe jätta ja alles hommikul maha pesta). Pese pea ja kasuta palsamit nagu tavaliselt. Lase loomulikult kuivada.

Kas teie teete tihti koduseid juuksemaske? Milliseid olete proovinud ja kuidas on mõjunud? Millised on üldse teie tavapärased juuksehooldusprotseduurid? Ootan igasuguseid arvamusi.

Lehvivaid lokke,

Aveli :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...